Već danima u svjetskim ali i u domaćim medijima kola vijest kako popularna platforma za dijeljenje pretežno erotskog i pornografskog sadržaja OnlyFans od 1.listopada zabranjuje upravo taj sadržaj koji prevladava na ovoj platformi. Mnogi ‘modeli’ su u panici jer bi uskoro mogli biti primorani potražiti pravi posao. Inače, platforma OnlyFans je doživjela svoj procvat upravo u vrijeme pandemije, ali čini se da se tom procvatu bliži kraj jer uz promjenu uvjeta na platformi i najavu da će seksualno eksplicitni sadržaj biti ograničen, mnogi više neće imati što za objavljivati.

No, kako se kaže, dok nekome smrkne drugome svane, pa se tako u priču vrlo brzo ubacila i relativno nova platforma naziva OnlyCoins. OnlyCoins je platforma slična OnlyFansu, samo što kreatori sadržaja na ovoj platformi zarađuju bitcoine i ostale kriptovalute prodajom svog sadržaja, također eksplicitnog.

Ljubitelji kripta vjeruju da je ovo odlična prilika za kripto tržište ali i slamka spasa za mnoge modele prebjegle s OnlyFansa. Također, OnlyCoins, ne samo da omogućuje plaćanje kriptovalutama već i premašuje konkurenciju kada su u pitanju stope provizije. Na primjer, Clips4sale naplaćuje ogromnih 40% provizije, Pornhub 32%, Manyvids 30%, a OnlyFans naplaćuje 20% provizije od svoje baze korisnika, dok OnlyCoins od provizije uzima malih 10 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay