Tri velike kompanije sa splitskog područja i stupovi gospodarstva u ovoj regiji – Cemex, Žitni terminal i Luka Split – u dramatično intoniranom pismu upozorile su da je njihovo poslovanje dovedeno na rub rentabilnosti i zapravo ugroženo zbog stanja u kojemu se nalazi željeznička pruga Zagreb – Split, ali i cijene koju im je za prijevoz tereta nedavno povisila državna tvrtka HŽ Cargo

Još u svibnju ove godine uputile su zahtjev za sastankom u nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, na kojemu bi se razgovaralo o ovim problemima, no do današnjeg dana nisu zaprimile nikakav odgovor.

Upravo o stanju i perspektivi Ličke pruge tportal je prošlog tjedna objavio opsežan tekst u kojemu smo otkrili deprimirajući podatak: od planiranih 3,5 milijardi eura investicija u idućem razdoblju u obnovu starih i izgradnju novih pruga u Hrvatskoj, u projektu nazvanom ‘renesansa željeznice’, većina novca odlazi na nizinsku prugu od mađarske granice do Rijeke te na koridor 10 između Slovenije i Srbije. Tek 100 milijuna eura, ili jedva tri posto tog iznosa, predviđeno je za obnovu infrastrukture koja povezuje Split i Zagreb, najveće gradove u državi.

‘Problem koči gospodarstvo regije’

‘Poslovanje gospodarskih subjekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji je otežano zbog kontinuiranog neulaganja i neodržavanja, pa samim time i nezadovoljavajućeg stanja željezničke infrastrukture na Ličkoj pruzi, jedinom željezničkom pravcu koji povezuje Split i Zagreb. Konkurentnost i održivost dalmatinskog gospodarstva su ozbiljno narušeni zbog ovog problema, a koji nije moguće zaobići korištenjem drugih načina prijevoza. Ovo je značajan problem koji onemogućava ne samo poslovne aktivnosti i razvoj pojedinih kompanija, već i razvoj gospodarstva u cijeloj regiji’, stoji između ostalog u dopisu koji su Cemex, Žitni terminali i Luka Split uputili na adresu ministarstva.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr