ZAGREB, 7. veljače 2017. (Hina) – Organizacija događanja sve je zastupljenija profesija u Hrvatskoj i regiji, a tomu posvećeni drugi RSVP festival prilika je da zainteresirani unaprijede svoje znanje i ostvare suradnju s drugim kolegama, poručila je u utorak s prvog dana tog festivala direktorica Mozaik Grupe Tea Krpan.

Drugi RSVP Festival održava se 7. i 8. veljače u zagrebačkom Plaza Event Centru, a okupio je oko 500 sudionika iz Hrvatske i regije. Oni će kroz niz panela, predavanja i radionica raspravljati o novostima iz event industrije, a u srijedu, 8. veljače organizatorima najboljih događaja bit će dodijeljene nagrade Attend.

Riječ je o jedinom regionalnom događanju specijaliziranom za event industriju, u sklopu kojeg je prvi dan posvećen tehnologijama koje mijenjaju event industriju, dok je drugi dan posvećen turizmu odnosno organizaciji turističkih događaja, u sklopu čega će se govoriti o pozicioniranju gradova u MICE (kongresnom) segmentu na primjeru Bratislave, ali i važnosti suradnje za uspjeh projekata.

Iznoseći novosti iz te industrije Aivar Laan iz tvrtke Festivality je istaknuo da mobilna industrija mijenja event industriju, jer je u 2016. oko 2,5 milijarde ljudi imalo pametni telefon. Godišnje se, prema nekim procjenama, u svijetu održava oko 20 milijuna evenata/događanja, na kojima gotovo svaki sudionik ima pametni telefon, kazao je Laan dodajući da se tim putem olakšava i umrežavanje, što je važno za korporativna, ali i druga događanja.

I James Morgan iz Event Techa je istaknuo da tehnologija itekako koristi u povezivanje sudionika prije, tijekom i nakon događanja, dok je Matt Glavin iz Eventscasea naglasio da je posljednjih 10 godina industrija evenata često bila atraktivan poligon za tehnološke inovacije.

Prvog dana festivala dosta se govorilo i o kombinacijama event softvera i nosive tehnologije koje nude inovativne mogućnosti za održivije i sigurnije događaje i o tome kako ih razvijati, dok je Darian Škarica iz tvrtke Divit pokazao konkretne primjere korištenja proširene, virtualne i miješane stvarnosti na eventima.

Iva Soldo iz Bamboo Laba ocijenila je pak da su “marketing u stvarnom vremenu i tzv. stories formati budućnost komunikacija u event industriji, za što primjere imamo u Instagram Stories ili Facebook My Day, koji donedavno nisu ni postojali, a danas postaju sve više općeprihvaćeni i idealni alati za promociju događaja”.

Popratni dio festivala je i izložba vrhunske opreme koja mijenja kompletnu sliku nastupa na eventu, od SD7 digitalne konzole do MLA Mini razglasa i drugog.

 

(Hina)