U prvom planu su studenti, startupi i Split, glavnu nagradu osigurao Infobip

Split će i ove godine biti globalna pozornica sveučilišnog poduzetništva, uskoro počinje drugo izdanje STup! međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja koje s ciljem poticanja poduzetničke svijesti i vještina kod mladih organizira Studentski poduzetnički inkubator pri Ekonomskom fakultetu u Splitu uz potporu Grada Splita, Sveučilišta u Splitu, alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) te organizacije WorldChicago.

-Iako je prošle godine COVID-19 spriječio održavanje natjecanja, ove godine natjecanje se održava 18. i 19. lipnja u hibridnom izdanju, kombinirajući nastup uživo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i online sudjelovanje preko virtualne platforme – javljaju organizatori.

Članovi žirija i govornici su iskusne osobe iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta, a dolaze kao predstavnici respektabilnih poduzetničkih institucija iz Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Nizozemske, Austrije, Singapura i Portugala.

Najbolji tim, kažu organizatori, ponijet će titulu “Najbolji sveučilišni startup 2021.” što osigurava brojne nagrade. Glavnu nagradu osigurao je Infobip, globalna IT i telekomunikacijska tvrtka, i to za pobjednika 17.500,00 $ za korištenje Infobipove komunikacijske tehnologije, 15.000,00 $ za drugoplasiranog, 12.500,00 $ za trećeplasiranog, dok ostalih troje finalista osigurava po 10.000,00 $ za korištenje Infobipove komunikacijske tehnologije.

Pobjednički startup osigurava također sudjelovanje i izlaganje na partnerskoj Wolves Summit konferenciji koja će se održati u listopadu ove godine. Wolves Summit je najveća poduzetnička konferencija u srednjoj i istočnoj Europi koja spaja preko 2000 startup poduzeća u potrazi za investicijom i investitora iz cijelog svijeta.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay