DUBROVNIK, 20. siječnja 2017. (Hina) – Dubrovnik je na 9. specijaliziranom sajmu kongresne i incentive ponude za srednju i jugoistočnu Europu “Conventa” održanom u Ljubljani proglašen najboljom regionalnom kongresnom destinacijom, izvijestila je u petak Turistička zajednica (TZ) grada Dubrovnika.

Sajam je održan u srijedu i četvrtak u Sloveniji, a nastupilo je 145 izlagača i više od 300 organizatora poslovnih putovanja, od čega 178 inozemnih organizatora s europskog i američkog tržišta, dok su ostatak činili organizatori poslovnih putovanja iz regije.

Dubrovnik je proglašen najboljim u kategoriji “Top 10 regionalnih kongresnih centara”, a u ukupnom poretku najboljim kongresnim destinacijama proglašeni su Prag, Istanbul i Budimpešta dok je Dubrovnik na četvrtom mjestu.

Iz dubrovačkog TZ-a napominju kako su se kongresni tajni kupci za ocjenjivanje destinacija ravnali raznim kriterijima, od prirodnih faktora, prometne infrastrukture do turističke i kongresne infrastrukture.

Važna je bila i subjektivna i marketinška ocjena destinacije kao i indeks kvalitete života, ali i globalni indeks mira koji sve više utječe na cjelokupnu ocjenu, zaključuju u Turističkoj zajednici.

(Hina)