Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstavila je danas u punoj Vijećnici Hrvatske gospodarske komore novu strategiju za Republiku Hrvatsku za razdoblje 2017.-2021. godine. Nova strategija izrađena je u bliskoj suradnji s Ministarstvom financija te podržava Hrvatsku u ostvarivanju održivoga rasta, uz naglasak na potporu konkurentnosti privatnoga sektora, razvoj financijskih tržišta i promicanje komercijalizacije javnih poduzeća.

Državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Nataša Mikuš Žigman pozdravila je na predstavljanju kontinuiranu prisutnost EBRD-a u Hrvatskoj.

– Banka je važan partner za našu zemlju, ne samo kao ulagač već i kao partner pri razvoju brojnih inicijativa. Radujemo se daljnjem jačanju suradnje, kazala je Mikuš Žigman.

Potpora konkurentnosti privatnoga sektora, razvoj financijskih tržišta i promicanje komercijalizacije javnih poduzeća

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju predstavila je novu strategiju za Hrvatsku, istaknuvši da dok god postoji potražnja, EBRD je tu.

Nova strategija važan je dokument kojim se određuju parametri naših aktivnosti u Hrvatskoj. U bliskoj suradnji s Vladom i hrvatskim tvrtkama analizirali smo stanje u gospodarstvu te definirali područja u kojima će nastavak aktivnosti EBRD-a doprinijeti održivom razvoju hrvatskog gospodarstva, istaknula je Jelušić Kašić.

Nova strategija odobrena je od strane Upravnog odbora EBRD-a u lipnju ove godine te se njome određuju prioriteti djelovanja Banke u Hrvatskoj za vremenski period od 2017. do 2021. godine.

U cilju ostvarivanja održivog rasta stavljat će se naglasak na tri strateška prioriteta. Prvi strateški prioritet je potpora konkurentnosti privatnog sektora, koja će se ostvariti poticanjem inovacija, poslovne i resursne učinkovitosti kao i unaprjeđenja poslovne klime i ekonomske uključenosti.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media