Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) potpisale su u ponedjeljak sporazum o kreditnoj liniji vrijednoj 250 milijuna eura, namijenjenoj podizanju zaposlenosti mladih do 30 godina, priopćeno je iz tih banaka.

Ta kreditna linija pomoći će podizanju zaposlenosti mladih do 30 godina starosti u Hrvatskoj, na tržištu rada koje se suočava s trajno visokom stopom nezaposlenosti te populacije od 30 posto. EIB-ova inicijativa ‘Poslovi za mlade’ daje dodatnu podršku krajnjim korisnicima ako mogu dokazati da su njihovi ulagački projekti doprinijeli stvaranju radnih mjesta za mlade, stoji u zajedničkom priopćenju.

Ta kreditna linija predstavlja prvu tranšu odobrenog kreditnog okvira vrijednog 800 milijuna eura, namijenjenog podršci ulaganjima u mala i srednja poduzeća te za razvoj općina.

S novim zajmodavnim okvirom, HBOR i EIB su dogovorili razmatranje implementacije novog EIB-ovog instrumenta, odnosno fonda za financiranje projekata vezanih za prirodu i okoliš – Natural Capital Financing Facility, koji bi u Hrvatskoj u skoroj budućnosti trebao biti pokrenut kao pilot projekt, ističe se u priopćenju.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr