“U Beču se i regulativa prilagodila prema tome da potakne takve inicijative. U Hrvatskoj nema takvih inicijativa”, rekao je predsjednik Uprave Erste banke. Dodao je da razgovaraju s Gradom Rijekom oko toga i traže prihvatljivu koncepciju kako to organizirati

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke, u razgovoru s novinarkom Novog lista Aneli Dragojević rekao je kako je Erste banka “jako zainteresirana” razviti u Hrvatskoj, a pogotovo u Rijeci, model priuštivog stanovanja sličan onome kakav ima Beč.

“Prošle godine počeli smo voditi razgovore s javnim dužnosnicima oko toga i mogu reći – interes postoji! Situacija je malo različita u odnosu na Beč, gdje gotovo 50 posto stambenog fonda se nalazi u takvom sustavu dugoročnog priuštivog izanjmljivanja. U Hrvatskoj to ne postoji još. Mi ćemo jako snažno raditi da tako nešto pokušamo razviti i ja bih volio da Rijeka bude među prvim gradovima gdje se to može realizirati”, rekao je Schoefboeck. “Imamo neke pretpostavke za to. Erste banka je spremna biti pionir investitor za to i ući u investicije zajedno ili s privatnim ili javnim investitorom. Grad je potencijalni partner broj 1. Trebamo grad kako bi ovu inicijativu mogli razviti.

Cijeli članak možete pročitati na: tockanai.hr