U jednom od istraživanja stanja europskog tehnološkog sektora pokazalo se da je u poslovnom smislu vrlo mudro prepustiti dio vlasništva nad kompanijom ključnim zaposlenicima, što je inače poznato pod kraticom ESOP (employee stock ownership plan), jer se tako za 25 posto povećava vjerojatnost da će kompanija opstati. ESOP i njegove razne inačice, koje bi se mogle opisati kao dioničarstvo zaposlenika, općenito se smatraju dobrim načinom za nagrađivanje i zadržavanje talenata, a u svijetu startupa obično se realiziraju prilikom javne ponude dionica ili prodajom udjela ili cijelog poduzeća strateškom investitoru.

Na uvođenju tih modela naveliko rade i uspješni hrvatski tehnološki startupi. Prvi je bio Infobip, slijedio je Nanobit, Rimac Automobili sada su također na tom putu, a prema informaciji koju je nedavno na konferenciji u Zagrebu iznio Mislav Balković, dekan Algebre, čak 30 domaćih IT kompanija već se obratilo poslovnim savjetnicima kako bi im pomogli upravo oko uvođenja nekog vida radničkog dioničarstva i sudjelovanja u dobiti.

ESOP je postao standardni model nagrađivanja i zadržavanja ključnih kadrova u SAD-u, ali i u tehnološkim tvrtkama u Europi, no još nije raširen u Hrvatskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay