Najnovija prijevara takve vrste dolazi pod nazivom Quantum AI. Kreatori ove muljaže napravili su lažnu stranicu Guardiana na kojoj je postavljen članak u kojem se na relativno uvjerljiv način tvrdi da je Elon Musk odlučio odustati od upravljanja SpaceX-om i Teslom jer želi omogućiti ravnomjerniju raspodjelu novca u svijetu pomoću kvantnog računalstva i najboljeg algoritma za predviđanje događanja na burzi koji omogućuje njegova nova tvrtka, odnosno servis Quantum AI. Kao prvo, Musk nema nikakve veze s ovim, a jedan njegov pravi intervju je editiran uz dodatak o priči s Quantum AI-em te je sve prepuno mješavine stvarnih činjenica i izmišljenih kako mnogi ne bi posumnjali u prijevaru.

Tvrdnja je da algoritmi Quantum AI-a pomoću kvantnih računala predviđaju sve promjene na burzi, pa se svima koji ulože svoj novac garantira da će im automatizirani sustav obavljati transakcije s mogućnošću pogreške od najviše 4%, pa nikako ne možete izgubiti svoj novac i za recimo uloženih 100 dolara, nakon 5 sati ćete zaraditi 1500 dolara.  

Mada ovo doista djeluje predobro da bi bilo istinito, mnogi ljudi su se registrirali na servis, ostavili sve svoje podatke i počeli ulagati razne iznose novca za burzovno mešetarenje, čime su prevarantima dakako izložili i podatke s kreditnih kartica.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay