Europska unija okupit će idućeg tjedna čelnike automobilskih, kemijskih i inženjerskih kompanija kako bi raspravili o proizvodnji baterija u Europi koja bi konkurirala azijskim i američkim proizvođačima.

Skup će biti održan iduće srijede u Bruxellesu a među pozvanima su predstavnici njemačke kemijske grupe BASF, proizvođača automobila Renault i Daimler, te inženjerske tvrtke Siemens.
Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič izjavio je kako bi EU mogao financijski poduprijeti stvaranje konzorcija u tom sektoru.

“Naše su ambicije stvaranje stvarne proizvodnje u EU-u, s komplatnim lancem, uključujući i recikliranje”, poručio je Šefčovič u srijedu u elektronskoj poruci Reutersu.

“Potpora uvođenju baterija u upotrebu jednostavno je imperativ ako ozbiljno razmišljamo o prijelazu na e-mobilnost”, rekao je potpredsjednik EK.

Dolazak u Bruxelles najavili su i njemački proizvođač automobila Volkswagen, Totalova podružnica za baterije Saft Group, dobavljač automobilskih dijelova Continental AG i proizvođač materijala Umicore.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr