Niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings do kraja godine planira prevesti više od 900 tisuća putnika u i iz Hrvatske ili 60 posto više nego lani, a iduće godine s novim letovima prema svim hrvatskim zračnim lukama očekuje više od milijun putnika, najavili su u utorak predstavnici te kompanije u Zagrebu.

“Eurowings kao dio Lufthansa grupe za iduće četiri godine ima velike planove za Hrvatsku, koja je u našoj mreži zemlja s najvećim stopama rasta. Planiramo iduće godine povećati svoj tržišni udjel u Hrvatskoj, ali i Europi, gdje smo najbrže rastuća aviokompanija i treća u ‘low cost’ segmentu”, kazao je na konferenciji za medije regionalni menadžer Eurowingsa Markus Leopold.
Dodao je da je Eurowings prošle godine prevezao 24 milijuna putnika ili 26 posto više nego u godini prije, kao i da leti s 200 zrakoplova, te da iduće godine ukupan broj putnika planira povećati na 35 milijuna te zaposliti novih tri tisuće radnika.

Konferencija Eurowingsa održana je uoči današnjeg inauguracijskog leta Zagreb-Düsseldorf, što će biti cjelogodišnja linija, kao i letovi na liniji Rijeka-Köln te Pula-Düsseldorf, koje počinju s prvim danima studenoga, čime je ta kompanija među rijetkima koja ima cjelogodišnje letove prema i iz Hrvatske.

“Želimo u Hrvatskoj produljiti i turističku i sezonu avio letova, vidimo tu potencijal, a da smo na dobrom putu potvrđuje potražnja za letovima, pa tako i za današnji iz Düsseldorfa prema Zagrebu i nazad koji su dupkom puni. Očekujemo suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) u udruženom oglašavanju, za što smo se prijavili i nadamo se pozitivnom odgovoru, pogotovo što smo jedini zračni prijevoznik koji leti na sve hrvatske zračne luke, na neke i cijele godine za što bi dobrodošla potpora lokalnih partnera”, poručio je menadžer za razvoj mreže destinacija Eurowingsa Ivan Oreč.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu