POSTOJI jedan sektor koji je vrlo dobro prošao tijekom Covid-a, a to su proizvođači cjepiva. Pfizer, Moderna, Astrazeneca i Johnson i Johnson – dionice svih navedenih tvrtki su porasle.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica Pfizera i Moderne (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

Američka farmaceutska tvrtka Novavax, koja još uvijek nije uspjela izaći iz sjene divovskih farmaceutskih tvrtki koje dominiraju industrijom, čini se da će se to promijeniti s Novavax-ovim Covid cjepivom, čija učinkovitost iznosi oko 90%, što je blizu onih koje proizvode Pfizer i Moderna.

Novavax zaostaje za Pfizerom i Modernom u dobivanju odobrenja i predstavljanja na tržištu, no tvrtka vjeruje da postoji veliki prostor za cjepivo koje je jedno od najučinkovitijih i ne sadrži novu mRNA tehnologiju koja neke od onih koji sumnjaju u cjepiva brine.

Investitori se nadaju da će, kako tvrtka prolazi kroz isti proces kao i Moderna, ponoviti iznenađujuće rezultate Moderne. Ovogodišnja cijena dionica Moderne skočila je preko 300%.

Novavax-ova cijena dionica već je ove godine porasla za 122%.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay