Facebookova matična kompanija Meta u težoj je situaciji nego se mislilo početkom rujna pa bi umjesto najavljenih desetak posto otkaza, moglo uslijediti njih 15 posto, što je otprilike 12.000 zaposlenih! A njih će se izabrati po principu performansi koje pokažu u periodu od 30 dana. Kriteriji za tako nešto poznati su samo rukovodećima u kompaniji.

Pod time se misli na smanjenje broja zaposlenih zbog interne reorganizacije poslovanja, što je potez kojim se želi izbjeći nešto službenije “rezanje” radne snage. Na ovaj način Meta zapravo poručuje da nisu svi odjeli više u mogućnosti imati identičan broj ljudi u odnosu na potrebe kompanije.

Sve ovo stiglo je nakon lošeg drugog kvartala, u kojem su se troškovi povećali za 22 posto na godišnjoj razini i iznosili su gotovo 20,4 milijarde američkih dolara. A to je pak posljedica zaokreta prema metaverzumu.

Iako je izvršni direktor (CEO) i osnivač Mete Mark Zuckerberg još u svibnju rekao da će do kraja desetljeća zapravo trajati postavljanje temelja za ono što metaverzum donosi, kao i da će nakon 2030. uslijediti “iznimno profitabilno razdoblje za kompaniju”, počela su “pucanja” već nakon nekoliko mjeseci lošijeg poslovanja nego što je ono na koje su u Meti navikli.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay