Nema toga što nam zbog navodnih klimatskih promjena neće uvaljati za upotrebu u bližoj budućnosti. Strah od klime prelazi sve granice pameti, a neizabrani čelnici Europske unije prednjače u pravilima i propisima koji će običan narod itekako skupo stajatio za svega nekoliko godina. Prije koji dan nastavilo se maltretiranje stanovništva klimatskim promjenama, pa su iz Europskog parlamenta potvrdili više zakona za postizanje nemogućih klimatskih ciljeva od 2030. godine.

Među mnogim klimatskim zakonima je i onaj da se od 2035. godine zabranjuje prodaja novih automobila na fosilna goriva te da svi novi automobili od te godine moraju voziti potpuno bez emisija CO2.

Među ostalim, Parlament spominje da se stvara novi, zaseban ETS II za gorivo za cestovni promet i zgrade, što je bilo jedno od najspornijih pitanja u pregovorima. To zapravo znači ‘uvođenje poreza na ugljik, odnosno povećanje cijena fosilnih goriva za grijanje i promet – benzina, dizela, loživa ulja, plina‘ ili, jednostavnije, skuplje gorivo.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay