U Francuskoj i ove godine raste potražnja za odmorima u Hrvatskoj i to s čak 45-postotnim povećanjem prodaje i rezervacija ljetnih paket aranžmana za hrvatska odredišta, iznose iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju informacija s tog tržišta i ovotjednog turističkog sajma u Parizu.

Na pariškom sajmu “Salon mondial du tourisme”, jednom od najvećih turističkih sajmova za široku publiku u Francuskoj, među više od 500 svjetskih i europskih turističkih destinacija od 15 do 18. ožujka predstavlja se i Hrvatska.

Nositelj nastupa je HTZ i njegovo francusko predstavništvo, a izlažu i turističke zajednice Grada Zagreba, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

“Francuska za Hrvatsku predstavlja vrlo potentno tržište s kojeg posljednjih godina ostvarujemo odlične rezultate turističkog prometa. Zajedno s ključnim partnerima puno radimo na povećanju aviolinija koje su jedan od ključnih preduvjeta daljnjeg rasta i zadržavanja pozitivnih trendova”, kaže direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Cijeli članak možete pročitati na: dnevno.hr

Foto: Shutterstock