Ministrica turizma Nikolina Brnjac (HDZ) još je jednom u razgovoru za “Slobodnu Dalmaciju” potvrdila kako prijedlogom novog Zakona o turizmu nije predviđeno ukidanje postojećih apartmana i umirila hrvatske iznajmljivače koje su uzrujale najave Mata Frankovića (HDZ), dubrovačkoga gradonačelnika, da apartmanizaciju treba zaustaviti, među ostalim, i ukidanjem dijela postojećih smještajnih objekata.

Budući da je resorna čelnica time izravno “vratila lopticu” stranačkom kolegi, zatražili smo Frankovićev komentar.

– Kako je i najavljeno, novi Zakon o turizmu omogućit će jedinicama lokalne samouprave upravljanje daljnjim rastom smještajnih kapaciteta tako da ih po potrebi smanje ili povećaju, ovisno o tome koja je strategija i cilj pojedinoga grada ili općine. Dubrovnik je grad koji u ovom trenutku ima 48 tisuća ležajeva koji se iznajmljuju, dakle oko šest tisuća više nego što ima stanovnika.

Vrijednost nekretnina na tržištu raste iz dana u dan, jer brojni iznajmljivači kupuju nove prostore s ciljem daljnjeg širenja iznajmljivanja. Smatram da je došlo vrijeme da navedeno zaustavimo – ističe dubrovački gradonačelnik i obrazlaže:

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay