Najnoviji pokušaj devastacije pomorskog dobra u uvali Ljoljinica kod Rogoznice zaustavili su komunalni redari.

Već je sve bilo “zašalovano”, beton je bio pripremljen za zalijevanje, međutim komunalci i službenici Lučke kapetanije Šibenik bili su brži. Otimači sika morali su sve vratiti u prvobitno stanje, a kazne za takva nedjela mogu iznositi i do 6640 eura, odnosno 50 tisuća kuna.

Udar na javno pomorsko dobro u općoj uporabi ne posustaje, međutim u posljednje vrijeme sve je više uspješnih akcija komunalnih redara i Kapetanije pa se pokušaji “radova” zaustavljaju u začetku.

Samozvani investitori, uglavnom u takozvanim vikendaškim i apartmanskim naseljima širom Dalmacije, za takve građevinske zahvate koriste poslijepodneva, vikende ili praznike, odnosno dane uoči takvih prilika, upravo kao što su ovi preduskrsni.

Na sreću, građani su sve svjesniji odgovornosti i posljedične opasnosti za morski okoliš pa pokušaje devastacije sve više dojavljuju nadležnim institucijama i novinarima.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Snimio čitatelj – Komunalni redari Općine Rogoznica i službenici Lučke kapetanije Šibenik u posljednji trenutak zaustavili su bespravnoga graditelja