Šefica Ubera kaže: ‘Ovo mi je najteža odluka u karijeri’

Pandemija koronavirusa promijenila je i radne navike. Milijuni Amerikanaca i dalje rade od kuće, a povratak u urede mnoge tvrtke neprestano odgađaju. Prema svemu sudeći, i kraj ove godine mnogi će dočekati radeći u svom dnevnom boravku ili kuhinji

Brojne tvrtke u Sjedinjenim Američkim Državama planirale su nakon Praznika rada vratiti zaposlenike u urede, no ubrzano širenje delta-soja poremetilo im je planove pa su pomaknule rokove ili ih u potpunosti ostavile otvorenima.

Uber, Google, Amazon, Apple, Starbucks… tek 2022.

Tvrtke moraju u proces povratka uključiti nove varijable – nošenje maski, koje je bilo obavezno pa je ta mjera odbačena, da bi potom bila vraćena; učinkovitost cjepiva, koja je još uvijek snažna, ali opada s vremenom; primanje trećih doza, odnosno boostera; radnici koji se nalaze u različitim fazama cijepljenja… Također postoje različite stope zaraze u cijeloj zemlji i promjenjiva dinamika moći između poslodavaca i zaposlenika.

Osim Ubera, tvrtke Google, Amazon, Apple i Starbucks objavile su da će odgoditi datume povratka za iduću godinu. Šefovi navode da su razlozi za to dvostruki: osim što ne žele dovesti zaposlenike u opasnost, žele prekinuti s vrtuljkom stalnih odgoda datuma povratka i neizvjesnosti koja prati to stanje.

Intelu su rukovoditelji nedavno ukinuli planirani datum povratka za 1. rujna u korist neodređenog cilja.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay