Udruga Glas poduzetnika priopćenjem za medije kritizirala je novu mjeru Vlade pod nazivom ‘Biram Hrvatsku”, kojom se stimulira povratnike u Hrvatsku. Podjetimo, Hrvati povratnici iz Europske unije, koji u Hrvatskoj žele otvoriti svoj biznis, kako doznajemo, uz poticaj za samozapošljavanje od 150.000 kuna moći će dobiti i dodatnih 50.000 kuna za povratak, a oni koji unutar države žele preseliti poslovanje iz više razvijenih u manje razvijene krajeve, dobit će dodatni iznos od 25.000 kuna za preseljenje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi se osvrnuti na izjave Andreja Plenkovića koji je jučer javnosti predstavio nove demografske mjere pod nazivom “Biram Hrvatsku” za koje kaže da bi se mogle početi koristiti od 1. siječnja iduće godine. Naime, u okviru potpora za samozapošljavanje Vlada namjerava davati novac povratnicima iz Europske unije te dodatnih 50 tisuća kuna za povratak ili preseljenje u Hrvatsku. Osim toga, cilj im je dati novac i svima onima koji namjeravaju preseliti svoje poslovanje iz urbanih razvijenih krajeva u manje urbane.

Novim mjerama koje premijer predlaže i načinom na koji ih je predstavio Andrej Plenković i njegova Vlada jasno poručuju svima onima koji su unatoč odnosu države prema njima odlučili ostati u Hrvatskoj i ovdje pokrenuti svoj posao, koji su uredno plaćali sve doprinose i nosili se s kompliciranom birokracijom sve ovo vrijeme – da su to radili uzalud i da njihovo dostojanstvo očito nije jednako vrijedno.

Osim što je Vlada trošila naše novce na birokraciju i uhljebe i brojne besmislene i propale projekte, sada će dodatno novcem poreznih obveznika financirati pokretanje poslovanja onih koji godinama nisu niti kunu uplatili u proračun. Također, mnogi od onih koji su se proteklih godina preselili u druge države EU-a i koje premijer Plenković želi potaknuti na povratak, učinili su to upravo zbog funkcioniranja države i politika Vlade koja ih sada nastoji privući da se vrate.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay