Međunarodna udruga u zračnom prometu (IATA) objavila je da svakog dana gube po 418 milijuna dolara. Glavni urednik portala CroatianAviation.com Gojko Mavrinac komentirao je za N1 uzroke i posljedice.

Svjetski avioprijevoznici u drugoj polovici ove godine, procjenjuje se, pretrpjet će 77 milijardi dolara gubitka. Naš sugovornik kaže kako to nije neočekivano.”Niti naš nacionalni avioprijevoznik u tome nije nikakva iznimka, dopala ih je ista sudbina kao i druge. Ne znam kolike točne gubitke ima, ali u ovom kvartalu su inače ostvarivali prihode i dobit, što se ove godine ne događa. Avioni su prazni”

Riječ je o pandemiji, koja je, nažalost, svjetski trend. Kako se takvo stanje odražava na Hrvatsku?

Pandemija je prekinula potražnju i turista i biznis putnika, ta dva sektora danas na tržištu praktično ne postoje. A kako je naše tržište osjetljivije, jer više ovisi o turizmu, u toj priči je posebno nastradalo. Znamo koliko nam BDP i inače ovisi o turizmu, pa se to odrazilo i na avijaciju u ovom trenutku. Kompanije su procijenile da im ekonomska računica nije bajna, pa su se počele povlačiti s tržišta.

Koliko je trend povlačenja zračnih linija avioprijevoznika prisutan globalno?

Prisutan je na svim tržištima, to uopće nije upitno, ali ne u ovoj mjeri kao kod nas. Austrian će se očito povući iz Zagreba, ali neće povući iz Beograda i Budimpešte, na primjer. Katar je smanjio liniju na jednu tjedno, ali nije ju smanjio prema Beču, Beogradu, Budimpešti. Očito smo mi toliko sezonalni, nemamo toliko razvijen biznis sektor, biznis putnike, pa nas kompanije možda malo više izbjegavaju nego druge. Ali, jasno je da je glavni razlog pandemija.

Je li ispravan dojam, osim svega navedenog, da kompanije u takvim uvjetima prvenstveno idu zadržavati linije između velikih čvorišta, dok će prije povlačiti one druge?

To je točno. A mi koji smo toliko usmjereni na turizam, o kojem nam toliko toga ovisi, u takvoj situaciji to onda posebno snažno osjetimo.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay