Najveća internetska tražilica Google našla se u problemima pred novim nenadanim konkurentima. Naime, pokazalo se da je Tik Tok postao velika prijetnja Googleovom poslovanju te da to nije ograničeno samo na YouTube, već i na osnovne Googleove usluge poput pretraživanja i karti.

Viši potpredsjednik Prabhakar Raghavan, koji vodi Googleovu organizaciju za znanje i informacije rekao je da je prijetnja konkurenata sve veća jer su mlađe generacije sklonije društvenim medijima i videozapisima kao putu prema otkrivanju novih mjesta i događaja.  U raspravi o evoluciji pretraživanja, pomalo je neozbiljno primijetio da se mlađi korisnici sada često okreću aplikacijama poput Instagrama i TikToka umjesto Google Searcha ili Mapsa u svrhu otkrivanja novih sadržaja.

–   Stalno iznova učimo da novi korisnici interneta nemaju očekivanja i način razmišljanja na koji smo navikli. Recimo, upiti koje postavljaju potpuno su drugačiji od svega do sad – rekao je Raghavan i dodao kako ti novi korisnici nemaju tendenciju upisivati ključne riječi, već traže  sadržaja na nove, impresivnije načine.

Raghavan je dodao i to da u njihovim studijama, oko 40 posto mladih ljudi, kada traže mjesto za ručak ne idu na Google karte ili na google tražilicu već idu na Instagram ili Tik Tok.

S rastom mlađe populacije korisnici interneta će se očito je, okrenuti društvenim mrežama kako bi pronašli ono što traže, a taj bi trend mogao s vremenom presjeći Googleov temeljni posao pretraživanja i otkrivanja — da ne spominjemo oglase koji se prodaju uz te vrste upita.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay