Čak 86% tvrtki iz turističkog sektora u Europi, tijekom pandemije, povećalo je upotrebu digitalnih alata jer su shvatili da trebaju nove načine za pronalaženje kupaca i pripremu za nove turističke interese.

Platforma Travel Insights with Google osmišljena je kako bi pomogla turističkom sektoru u donošenju odluka koje se temelje na razumijevanju podataka o potražnji za putovanjima, a sastoji se od dva alata: Destination Insights i Hotel Insights.

Jedna od ključnih stvari koju tvrtke iz turističkog sektora, vlade i turističke zajednice traže upravo su informacije o destinacijama koje putnici pretražuju na različitim mjestima diljem svijeta – i u zemlji. Alat Destination Insights pruža jasnu sliku o glavnim izvorima potražnje za međunarodnim i tuzemnim odredištima koja su putnici najviše zainteresirani posjetiti, pomažući im u osmišljavanju mogućeg nastavka putovanja na određenim rutama i donošenju odluke o tome u kojem se trenutku obratiti potencijalnim budućim putnicima.

Svakodnevno milijuni pretraživanja hotela na Google tražilici omogućuju stjecanje opsežnih uvida o potražnji za hotelskim rezervacijama. Hotel Insights je alat koji pruža podršku malim i srednjim hotelijerima omogućujući im da se natječu i rastu dijeleći vrijedne uvide o pretraživanjima

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay