ZAGREB, 11. svibnja 2017. (Hina) – Predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) i svih nacionalnih operatora telekomunikacijskih mreža u četvrtak su uskladili mišljenja o aktivnostima i mjerama za poboljšanje ulagačke klime i uvođenje novih tehnologija u Hrvatskoj, izvijestili su iz HAKOM-a.

Sastanak je održan u HAKOM-u, a njegovi sudionici su, kako kažu iz te agencije, raspravili zajedničke izazove na tržištu elektroničkih komunikacija te usuglasili mjere i aktivnosti koje treba poduzeti da bi se to tržište u Hrvatskoj i dalje ubrzano razvijalo.

Naznačeno je da su rast prihoda dionika tržišta te rekordna ulaganja operatora u telekomunikacijske mreže prošle godine smjer društveno odgovorne regulacije tržišta kojeg HAKOM želi zadržati, unatoč nekim regulatornim odlukama na razini EU-a koje ne idu u korist razvoja tržišta u Hrvatskoj.

“U idućem razdoblju HAKOM planira u raspravu uključiti sve državne institucije nadležne za pojedine teme današnje rasprave, što bi trebalo pridonijeti bržem ostvarenju ciljeva Digitalne agende 2020 i ubrzanom razvoju širokopojasnog pristupa internetu velikih brzina, pogotovo u gospodarski slabije razvijenim područjima Hrvatske”, poručuju iz HAKOM-a.

Osim o tom sastanku, iz HAKOM-a su u četvrtak izvijestili da je Vijeće te agencije dosadašnjeg ravnatelja Marija Webera imenovalo ravnateljem i za iduće četverogodišnje razdoblje, nakon provedenog javnog natječaja.

“Odabirom Webera za ravnatelja stručne službe neovisnog nacionalnog regulatornog tijela za područja elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga HAKOM-a, zadržat će se kontinuitet dosadašnjeg rada te stvoriti pretpostavke za daljnji iskorak u HAKOM-ovom razvoju i modernizaciji kao i neprekidnom povećanju kompetencija i znanja”, kažu iz te agencije.

(Hina)