Hrvatska gospodarska komora (HGK) i tvrtka Steinbeis 2i potpisali su sporazum koji predstavlja prvi korak k otvaranju Centra za transfer tehnologije Dunavskog područja (Danube transfer center – DTC) u Zagrebu, priopćeno je iz HGK.

Sporazum su u sklopu panela “Kako unaprijediti transfer tehnologije u RH”, održanog u organizaciji Centra za industrijski razvoj HGK, potpisali predsjednik Komore Luka Burilović i direktor Steinbeisa 2i Jonathan Loeffler.

Burilović je rekao da HGK radi na internacionalizaciji poslovanja gospodarstva i putem Centra za industrijski razvoj CIRAZ razvija partnerstvo koje će pridonijeti unaprjeđivanju suradnje između znanosti i gospodarstva.

“Komora je ove godine nagradila nove, mlade i inovativne tvrtke koje mijenjaju smisao poduzetništva u Hrvatskoj. To je novi trend koji će dati zamah gospodarstvu“, istaknuo je Burilović.

Loeffler smatra da je trenutno dobro razdoblje za Hrvatsku za poticanje promjena na području razvoja inovacija i transfera tehnologija.

“Ovo je i početak dugoročnog procesa koji će trajati između 10 i 15 godina, kada će se vidjeti rezultati promjena“, kazao je Loeffler.

Kako je objasnio, Steinbeis 2i je podružnica tvrtke Steinbeis-Europa-Zentrum (SEZ), dijela Steinbeis Innovationa. Surađuje s više od tisuću poduzeća, stvarajući mrežu partnera u više od 60 zemalja Europe i svijeta. Ostvaruju 157 milijuna eura prihoda godišnje, a u mreži sudjeluje 700 profesora te 5000 malih poduzetnika koji nisu pravne osobe već profitni centri.

Cijeli članak možete pročitati na: jatrgovac.com

Foto: Shutterstock