Tradicionalni poslovni modeli danas doživljavaju brze promjene, a upotreba novih tehnologija i digitalizacija bit će i dalje norma za održavanje rasta u hiperkonkurentnom svijetu. Sama mogućnost izbora između rada od kuće, u uredu ili kombinacije obaju modela odmak je od tradicionalnoga i sada je jasno da taj oblik rada nikamo ne odlazi

Rad od kuće, odnosno kako to naziva još važeći hrvatski Zakon o radu, rad na izdvojenom mjestu rada, nije bila velika novost za tvrtke iz IT sektora ni prije pandemije. Za razliku od brojnih drugih industrija, takve su tvrtke zbog naravi posla pogodnije (i otvorenije) za rad izvan ureda i oduvijek su ga na neki način prakticirale pa je njihova prilagodba bila mnogo lakša. Međutim, i njima je bila novost činjenica da odjednom svi rade od kuće puno radno vrijeme te da su baš svi zaposlenici razdvojeni.

Iako je u početku najviše bilo upitno hoće li se moći osigurati jednaka kvaliteta usluge kao u slučaju rada u uredu, vrlo brzo se pokazalo da je kvaliteta rada ostala na istoj razini i da se posao u IT industriji može vrlo dobro odraditi bez obzira na lokaciju. Danas, nešto više od dvije godine nakon prvobitnog šoka i odvajanja od kolega, rad u uredu ponovno je dnevna rutina, a neke su tvrtke prihvatile nove modele poslovanja (nekoliko dana rada u uredu te nekoliko dana rada od kuće). Međutim, navike su se promijenile, remote work je sazrio te i zaposlenici i tvrtke znaju što od njega mogu očekivati – svjesni su, naime, da takav način rada ima i prednosti i nedostatke.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr