Američki tehnološki gigant Intel samo je jedna u nizu kompanija koja se odlučila na rezove i uštede unazad nekoliko mjeseci, što znači da će vući nepopularan potez smanjenja broja radnih mjesta.

Prema službenim informacijama, otpuštanja počinju 31. siječnja iduće godine i riječ je o njih najmanje 201. U odnosu na poteze koje su povukli Meta, Netflix ili Twitter, to je uistinu mali broj otkaza. Ali…

Intel nudi tisućama drugih u proizvodnom lancu mogućnost tromjesečnog neplaćenog dopusta kako bi se smanjio pritisak nastao slabim poslovnim rezultatima zbog makroekonomske situacije na globalnoj razini. Iako nije idealno, kroz ta tri mjeseca zaposleni mogu naći drugi posao ili čekati povratak na staro radno mjesto.

Ukupno, američka kompanija ovim metodama želi uštedjeti na godišnjoj razini oko tri milijarde američkih dolara, odnosno, između osam i deset milijardi dolara do kraja 2025. Nažalost, za Intel, kao i brojne druge, pod troškove se navode i zaposlenici. Što piše u službenom izvještaju.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay