Kriptovalute su kroz 2022. doživjele poprilično udaraca, ali i dalje su iznimno zanimljive investitorima, što automatski znači i da su zanimljive hakerima koji napadaju najranjivije i uspijevaju doći do njihova novca.

Konkretnije, prema podacima kojima barata Bankless Times, ono na što se vlasnici kriptovaluta najčešće žale kroz službene kanale jesu upravo prevare raznih vrsta i ukupno čine više od 50 posto žalbi općenito.

“Važno je da se investitori educiraju i budu svjesni rizika povezanih s ulaganjima u kriptovalute. Također je bitno koristiti renomirane mjenjačnice, novčanike i usluge”, objasnio je izvršni direktor (CEO) Bankless Timesa Jonathan Merry.

Ali, nekad ni to ne pomaže, u što smo se mogli uvjeriti kroz primjer mjenjačnice FTX, koja je kroz ovu godinu procesuirala gotovo 600 milijardi američkih dolara preko svoje platforme, a potom se urušila zbog malverzacija i prevara u kojima je sudjelovao njen vlasnik i osnivač Sam Bankman-Fried. Njega čeka suđenje, a sve koji su izgubili novac glavobolje.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay