Debeljak nije platio Englezima odore za posadu na ‘jet-set‘ brodu, oni ga blokirali. Glamurozni ‘Golden Horizon‘ sad ne smije iz Splita

Nevoljama Tomislava Debeljaka nema kraja: ponovno mu je zaustavljen ponos flote, kliper “Golden Horizon”, najveći svjetski jedrenjak s pet križnih jarbola, kako mu već vole tepati.

Taj luksuzni brod za kružna putovanja – o kojemu smo toliko puta pisali – ne smije isploviti iz škvera u Supavlovoj uvali, gdje se nalazi privezan, na temelju rješenja splitskoga Trgovačkog suda od 28. ožujka. Rješenje je nepravomoćno, a slučaj je proslijeđen Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu, temeljem “Brodosplitove” žalbe. Do pravomoćnosti, brod je blokiran i ne smije nikamo, a Lučkoj kapetaniji u Splitu naloženo je da mu oduzme brodske isprave. Navodi se i da rješenje služi kao ovršna isprava.

Ako vam se da pročitati tekst do kraja, vidjet ćete kako bi glamurozni jedrenjak mogao potopiti vlasnika splitskih navoza. Ali, najprije o novoj blokadi.

U središtu spora je nepodmireni dug: Debeljak je naručio i preuzeo odoru za članove brodske posade, ali nije podmirio račun poznatoj krojačkoj i dizajnerskoj tvrtki iz Dorseta “Taylor Made Designs”.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay