Strani mediji upozoravaju na hakerski napad na hrvatsku verziju online trgovine Intersporta te savjetuju da korisnici koji su kupovali putem njihova web shopa kontaktiraju kartičarske kuće i provjere stanje na računu.

Kako prenosi poznati tehnološki portal ZDnet, čini se kako je i jedna međunarodna kompanija koja posluje i u Hrvatskoj imala velikih problema s hakerima tijekom koronakrize.

Riječ je o Intersportu, a prema medijskim natpisima baziranim na informacijama sigurnosnih stručnjaka iz ESET-a, hakeri su na njihove stranice uspjeli ubaciti i sakriti maliciozni kod koji prikuplja i snima podatke o bankovnim karticama korisnika prilikom njihova upisivanja. Ne treba niti napominjati koliko je to opasno i što to može značiti za korisnike ako su svi podaci s njihovih kartica završili u rukama kriminalaca koji ih sada mogu iskorištavati za nove kupovine na internetu ili ih dalje prodati na crnom tržištu.

Hakeri nisu postavili maliciozni kod na sve verzije stranice Intersporta, već na nekoliko njih – uključujući i hrvatsku verziju (kao i stranice u Srbiji, BIH, Crnoj Gori i Sloveniji).

Osim Intersporta, hakeri su na sličan način napali i online trgovine kompanije Clair`s 

U ZDnetu savjetuju sve koji su u navedenom razdoblju kupovali putem webshopa Intersporta da kontaktiraju svoje kartičarske kuće i da prate sredstva na računu.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay