Istraživanje o zadovoljstvu plaćom pokazuje zanimljive stavove zaposlenika ne samo o plaći, već i o njihovim poslodavcima. U vrijeme kada je radnike sve teže pronaći rezultati bi istraživanja, koje je provela tvrtka Alma Carrer grupa, a čiji je dio i MojPosao, poslodavce trebali navesti da dobro razmisle o svom odnosu prema radnicima.

Svaki treći zaposlenik nije zadovoljan visinom svoje plaće, pokazalo je istraživanje koje je provela tvrtka Alma Carrer grupa u 13 zemalja istočne i južne Europe. Ispitivanje koje je provedeno na 61 tisući ispitanika otkriva i da je tek svaki četvrti (27%) zadovoljan plaćom dok najveći postotak (41%) o plaći nema stav – dakle, niti su zadovoljni, niti su nezadovoljni.

Ono što je prilično poražavajuće, barem za poslodavce, je da se nešto više od polovice ispitanih (53%) osjeća podcijenjeno i premalo plaćeno s obzirom na posao koji rade. Takav stav – da ih poslodavac ne cijeni dovoljno – ima čak 59% Hrvata. Tek četvrtina zaposlenih Hrvata svoju plaću ocjenjuje adekvatnom i razumnom.

Ne čudi stoga da bi većina ispitanih željela povišicu, a najveći postotak zaposlenika (33%) ističe da bi bili zadovoljni povećanjem plaće od 11 do 20%. Nešto manje (31%) priželjkuje nešto višu povišicu – od 20 do 50%.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr