Ima li za to opravdanja, ja osobno sumnjam, ne želim ulaziti u pojedine sektore, izjavio je ministar financija

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da porast cijena brine, a nastavak takvih trendova može ozbiljno ugroziti i turističku sezonu te gospodarstvo općenito.

“Kad čujete koliko te cijene rastu, to je nešto što je u svakom slučaju neprihvatljivo i moram priznati da me na neki način to i plaši. Strahujem od dugoročnih učinaka takvog porasta cijena”, izjavio je Primorac nakon sjednice Vlade, odgovarajući i na pitanje o kuglici sladoleda, koja često košta i tri eura.

Ukoliko cijene nastave rasti tom dinamikom, ustvrdio je Primorac, to je nešto što može ozbiljno ugroziti i turističku sezonu i gospodarstvo općenito. Pojasnio je da, iako službena statistika ukazuje na kontinuirano slabljenje inflatornih pritisaka, brine rast cijena pojedinih proizvoda.

Kad je riječ o turističkoj sezoni, a u kontekstu i ekonomske situacije u kojima se nalaze ključna tržišta, pa tako između ostaloga i Njemačka koja je zapala u tehničku recesiju, Primorac je rekao da osobno “ima jednu bojazan u smislu ostvarenja dobrih rezultata s obzirom na najave”, ustvrdivši da su cijene doista previsoke.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay