U moru novih aplikacija i ponuda razvijenih generativnom umjetnom inteligencijom, pa i besplatnim AI kodiranjem, ipak se izdvajaju neki alati s pomoću kojih AI već olakšava posao odabranim korisnicima, integriran je u poslovne procese, povezuje i obrađuje, recimo, e-poštu i dokumente sa sustavima za korisničku podršku… Možda će još tko zaboraviti, primjerice, postotni račun kad se napokon integrira i u sve ekselice

Kad je potkraj prošle godine progovorio sveznajući ChatGPT, tvrtkama je svanulo. I dok se diljem svijeta znatiželjan puk zabavljao postavljajući bizarna pitanja tom najnovijem postignuću umjetne inteligencije (AI), a ChatGPT se, primjerice, trudio u pjesmi koju je napisao o mački Maši objasniti kako ona nije zločesta, nego samo želi biti prihvaćena, tvrtke su se bavile njegovim golemim potencijalom za povećanje radne produktivnosti.

Istodobno su radnici koji ponešto znaju o snazi tehnologije i utjecaju umjetne inteligencije na preobrazbu društva doživjeli ChatGPT kao opasnu konkurenciju na tržištu rada koja bi uskoro mogla desetkovati ljudska radna mjesta u mnogim zanimanjima i djelatnostima.

Microsoftov kopilot

Iako zasad generativni AI alati koji mogu pristupiti e-pošti, CRM-ovima i dokumentima služe kao pomoćnici zaposlenicima, pitanje je kad će u nekim djelatnostima preuzeti i glavnu ulogu.

Iz Googleova laboratorija

Duet AI u Gmailu može razumjeti sadržaj primljene elektroničke poruke i smisliti kratak, jasan i uopćen odgovor. Osim toga, Google Slides posjeduje alat za generiranje slika koji omogućava stvaranje vizualnih kadrova na temelju teksta, poput ‘žene koja se smije salati‘ za prezentaciju o povijesti žena u memovima u Googleovim tablicama.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay