Na popisu deset zemalja u kojima je sreća “najjeftinija” našle su se uglavnom zemlje iz Afrike i Južne Amerike.

Novac ne jamči sreću, ali pomaže ljudima u svladavanju i zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Najmanje novca za sreću potrebno je stanovnicima Sierra Leonea. Oni bi u prosjeku bili sretni s godišnjom plaćom od 8119 eura, odnosno 676 eura mjesečno.

Pokazala je to studija australskog lanca mjenjačnica po imenu S Money. Istraživači su proučavali 173 zemlje svijeta

Na popisu deset zemalja u kojima je sreća “najjeftinija” našle su se uglavnom zemlje iz Afrike i Južne Amerike. Sierra Leone slijede Surinam, Madagaskar, Gvajana, Sudan, Nikaragva, Kolumbija, Gambija, Bolivija i Gana.

S druge strane, ljudima u Iranu potrebno je najviše novca za sreću. U istoj studiji otkriveno je da zbog ogromne inflacije od gotovo 60 posto Irancima trebala plaća od 224.800 eura godišnje, odnosno oko 18.737 eura mjesečno da bi bili sretni. Na popisu deset zemalja u kojima je sreća najskuplja nalaze se Jemen, Australija, Zimbabve, Norveška, Švicarska, Novi Zeland, Izrael, Island i Sjedinjene Američke Države.

Kada je Hrvatska u pitanju, mi se nalazimo negdje na pola puta između dviju krajnosti. Prema studiji S Moneyja, Hrvati bi bili sretni s mjesečnom plaćom od 1775 eura mjesečno, odnosno s 21,295 eura godišnje.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay