Već ovoga ljeta trojica beskućnika iz Njemačke otkrila su Split, gdje, prema Lelasu, ‘ima dosta napuštenih prostora pogodnih za beskućnike, a na desetak mjesta na splitskom području može se dobiti različita pomoć‘. Dodao je da je lijepo vrijeme idealna prilika za beskućnike iz inozemstva sklone avanturi i boravku na ulici.

Pa, ako nas već neće ‘okupirati‘ njemačka industrija, mogli bismo očekivati bar ljetnu najezdu njemačkih i drugih europskih beskućnika.

Hoće li Hrvatska biti cilj velike seobe njemačkih industrijalaca zbog skupih energenata ili će nas ulaskom u Schengen okupirati europski beskućnici? Možda je to samo slučajna podudarnost.

Kako god, vijest da čak petina njemačkih inženjerskih kompanija upozorava da bi mogla preseliti bar dio poslovanja u inozemstvo mogla bi se možda ticati i Hrvatske.

Naime, njemačkim industrijalcima plin je danas i do deset puta skuplji nego prije dvije godine. Doduše, u agencijskoj vijesti kao mogući ciljevi njemačke industrijske selidbe spominju se tek Portugal, Pakistan i Češka. A gdje je tu Hrvatska?

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay