Nedostatak radne snage, ali i jačanje umjetne inteligencije, postavit će novu paradigmu u politici zapošljavanja. Jednoga dana trebat će nam ‘zavod za otpošljavanje‘. U međuvremenu Hrvatska bi trebala donijeti i provesti dobro osmišljenu strategiju useljeničke politike

Poslodavci, oprez, prijeti vam odlazak više od polovice zaposlenih! Svaki deseti namjerava tražiti posao u inozemstvu u idućih godinu dana, svaki peti aktivno traži novi posao kako bi promijenio sredinu u kojoj radi, a još četvrtina njih to planira učiniti u sljedećih godinu dana, piše Ljubica Gatarić u Večernjem listu. Pokazalo je to brzinsko istraživanje što ga je prošle godine proveo Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu među 500 radnika.

Bez obzira na ogradu zbog malog uzorka, podaci su upozoravajući, kako za male, tako i za velike poslodavce, ali i za cjelokupno gospodarstvo. Naime, samo 45 posto anketiranih ne razmišlja o promjeni posla. Kad bi trbuhom za kruhom u inozemstvo otišlo svih deset posto potencijalnih novih pečalbara, na 1,586.438 zaposlenih (koliko ih je bilo u Hrvatskoj u siječnju) to je konvoj s više od 3000 autobusa prema Zapadu, a kad se pribroje članovi obitelji, onda je to najmanje još toliko. 

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay