ZAGREB, 11. rujna 2017. (Hina) – Hrvatska će iduće dvije godine predsjedati regionalnom Komisijom za Europu Svjetske turističke organizacije-UNWTO, a izabrana je u ponedjeljak na sastanku te komisije u kineskom gradu Chengduu, doznaje se iz Ministarstva turizma.

Sastanak te komisije u Kini održan je neposredno prije 22. zasjedanja glavne skupštine UNWTO-a, a osim Hrvatske, kao predsjedateljice Komisijom za Europu, izabrane su i potpredsjedavajuće zemlje –  Bugarska i Litva.

Kandidaturu Hrvatske za predsjedateljicu Komisije za Europu na sastanku u Kini predstavio je državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

“Ovo je drugi put da je Hrvatska dobila predsjedanje tom regionalnom, europskom komisijom UNWTO-a, što je čast i priznanje za njenu izuzetnu aktivnost unutar te svjetske organizacije, aktivno članstvo i sudjelovanje u brojnim tehničkim odborima”, ističu iz Ministarstva, dodajući da će tijekom predsjedanja Hrvatska moći organizirati i sastanak Komisije za Europu za što se očekuje potvrda tijekom sastanka te komisije iduće godine u Pragu.

Hrvatska je članica UNWTO-a od 1993. godine, a od 2005. do 2007. prvi je put predsjedala Komisijom za Europu, dok je 2002. bila i domaćin sastanku te komisije u Cavtatu.

(Hina)