Revizorska mreža Baker Tilly International objavila je u petak da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., njezina nezavisna tvrtka članica u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada ove godine.

Slijedom toga ta revizorska tvrtka više nema ovlasti djelovati kao dio tog brenda te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly.
Baker Tilly Hrvatska d.o.o. postala je poznata široj javnosti početkom ove godine kao jedna od revizorskih tvrtki koje su godinama revidirale financijska izvješća Agrokora i njegovih kompanija.

“Baker Tilly Hrvatska d.o.o., koja je na tržištu bila poznata kao Baker Tilly i prethodno pod imenom Baker Tilly Discordia, više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly”, stoji u priopćenju koje potpisuje voditeljica komunikacija i poslovnog razvoja Baker Tilly Internationala Rachel Spraggons.

U današnjoj se objavi pojašnjava da se ime Baker Tilly International odnosi na globalnu mrežu tvrtki članica, od kojih je svaka odvojena i neovisna pravna osoba. Baker Tilly International, tvrtka s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne pruža usluge klijentima. Usluge se pružaju na regionalnoj i nacionalnoj razini od strane tvrtki članica Baker Tilly International. Tvrtke članice Baker Tilly International nisu članovi jednog međunarodnog partnerstva, te nisu na bilo koji drugi način pravni partneri jedne drugima, niti je ijedna tvrtka članica odgovorna za usluge ili aktivnosti druge tvrtke članice. Iako neke od tvrtki nose naziv Baker Tilly, vlasništvo ovih tvrtki nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly International, pojašnjava se.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com