Uspješna hrvatska franšiza gaming cafea i esports igraonica Friendly Fire, koja je već postala prepoznatljivi hrvatski izvozni proizvod u regiji, sada kreće u pohod i na američko tržište.  

S ciljem da Hrvatska stane uz bok velikim svjetskim igračima u esports industriji, ovaj hrvatski startup započeo je prikupljanje novih investicija, a ovaj tjedan je svoj plan za širenje preko oceana predstavio i potencijalnim investitorima u prostorima Zagrebačke burze. 

Na samoj prezentaciji okupili su se brojni uzvanici i zainteresirani ulagači, a ako je suditi po atmosferi – hrvatskoj startup priči zajamčen je novi međunarodni uspjeh.

Prema europskom i svjetskom prosjeku godišnji rast u industriji računalnih igara je oko 10%, a u Hrvatskoj čak 50%, i to bez institucionalne potpore toj vrsti industrije. 

Baš zato projekti poput Friendly Firea svoje ideje razvijaju uz pomoć digitalnih platformi za prikupljanje ulaganja kao što je Funderbeam. 

„Funderbeam je globalna digitalna platforma koja omogućava startupovima i biznisima u razvoju prikupljanje kapitala pod povoljnijim uvjetima od venture capitala i drugih oblika ulaganja u toj fazi razvoja poslovanja. S druge strane Funderbeam omogućava i običnim građanima da kao mali ulagači postanu dio uspješnih poslovnih priča, što je značajna promjena u svijetu investicija, budući da su do sada takva ulaganja bila rezervirana samo za velike institucionalne ulagače.“ pojasnio je Ognjan Despot, direktor Funderbeama za srednju i istočnu Europu te podsjetio da su hrvatske tvrtke preko Funderbeama već prikupile više od šest milijuna eura ulaganja, dok su ukupna ulaganja preko Funderbeama veća od 50 milijuna eura.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Foto: Pixabay