Na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca i djelatnika”, te na raznim forumima, radnici objavljuju šokantne priče o postupanjima poslodavaca. Kontaktirali smo jednu djevojku koja je na jednom forumu ostavila svoje iskustvo.

– Tražila sam posao na jednom dalmatinskom otoku, ali je uvjet bio da se povremeno pomazim s gazdom. To mi je otvoreno rekao. Nisam mogla vjerovati – kaže nam jedna djevojka, navodeći da ne želi u novine.

– Restoran…, šef N.N. Bježite što dalje! Vrijeđa personal vrišteći stalno, ponižavajući riječima poput: imate smetnje u glavi, znam ti roditelje i nonete, zato imaš smetnje u glavi ili ako je netko “preko učke”, došao tamo raditi, jao si ga njemu, ti nemaju samo smetnje u glavi i retardacije, nisu samo zaostali, nego puno gore.

– Bivši vlasnici restorana iz Dalmacije prevarili su ljude i pobjegli na kruzer, da bi se vratili i otvorili novi restoran. Nagomilali su dugove, prema partnerima, radnicima… Apsolutno nisu plaćali ništa, ni socijalno ni mirovinsko, imaju kaznene prijave. Žele otvoriti novi restoran. Ali, ne nasjedajte na njihove slatkorječive priče.

Nema što nisam radila, inspekciji prijavila četiri puta, a inspektorica nije napravila ništa, izgleda da ih je netko štitio debelo.

– Ekipa imam jedno pitanje pa bih voljela čuti Vaše mišljenje. Predala sam molbu za jedan kamp u Dalmaciji za nadolazeću sezonu. Danas me žena zove, nudi plaću od 4000 kn i smještaj – pazi ovo – u šatoru?!

Dakle, je li vama normalno da netko radi svaki dan bez slobodnog, najmanje 10 sati i odlazi spavati u šator? I to sve za 4000 kn? I onda se poslodavci čude što nema radnika… – navela je ta djevojka.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay