ZAGREB, 20. siječnja 2017. (Hina) – Na berlinskom sajmu Grüne Woche koji se održava od 20. do 29. siječnja predstavlja se osam hrvatskih tvrtki, izvijestili su u petak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja organizira nastup hrvatskih tvrtki.

Putem nacionalnih štandova proizvođači prehrambenih proizvoda iz cijeloga svijeta koriste sajam kao prodajno i pokusno tržište, za komunikaciju s kupcima i prezentaciju svojih tvrtki stručnoj i široj publici.

“Ovo je neizostavan događaj za prehrambeni sektor s obzirom na to da se na sajmu očekuje više od 400.000 posjetitelja, a izlagači samo za vrijeme sajma ostvare promet od gotovo 50 milijuna eura izravnom prodajom posjetiteljima”, istaknuo je predsjednik HGK-a Luka Burilović koji je obišao hrvatske tvrtke na sajmu.

Kazao je kako je Njemačka jedan od najznačajnijih hrvatskih vanjskotrgovinskih partnera u prehrambenom sektoru.

Na sajmu se pored mogućnosti testiranja proizvoda izravnim plasmanom otvara prilika za širenje poslovnih kontakata na globalnoj razini s predstavnicima svih područja poljoprivrede, maloprodaje, veleprodaje i gastronomije, ističu iz HGK-a.

Belje na sajmu predstavlja vina, kulen i suhomesnate proizvode, Agrolaguna maslinovo ulje, vina i sireve, Badel 1862 vina i alkoholna pića, Mi braća Pivac suhomesnate proizvode, Apimel med i pčelinje proizvode, Klaster Slavonska košarica suvenire, vina i rakije, Kapronca voćne rakije i likere, a Obrt Đanić rakije i voćne rakije.

Grüne Woche (Zeleni tjedan) jedinstvena je međunarodna izložba i vodeći svjetski sajam prehrambene industrije, poljoprivrede i hortikulture koji se tradicionalno odražava 82. put. Na sajmu se predstavlja gotovo 1.700 izlagača iz 68 zemalja.

(Hina)