Kasno sinoć objavljen je ovogodišnji pobjednik Pitch natjecanja koje organizira zaklada CTA (The Consumer Technology Association Foundation), organizator najvećeg sajma potrošačke elektronike na svijetu CES-a koji se održava u Las Vegasu. Budući da je među sedam finalista natjecanja bio i hrvatski startup ZuluHood, proglašenje se s nestrpljenjem iščekivalo. No, pobjedu je odnio turski startup Vahaa, koji je osmislio pametno rješenje za vrtlarstvo i vertikalan uzgoj bilja. Unatoč tome što nije dobio glavnu nagradu ZuluHood može biti zadovoljan jer ga je CTA uvrstila među deset najperspektivnijih startupova na sajmu. Nakon prošlogodišnje pauze, na CES-u je ove godine unatoč otkazivanju sudjelovanja nekih velikih tech kompanija više od dvije tisuće izlagača, od čega je 800 startupova, što nije mala konkurencija.

ZuluHood nudi sigurnosno rješenje za dom kao platforma na kojoj se mogu angažirati profesionalne zaštitarske usluge za nadzor. Mobilnom aplikacijom omogućuje se korisnicima da odaberu i ugovore usluge privatne zaštite za nadzor doma za određeno razdoblje, kada im je to potrebno. Korištenje aplikacije omogućuje i da se obavijesti o aktivaciji sigurnosnog alarma u domu proslijede susjedima, članovima obitelji ili prijateljima, tako da u slučaju nedostupnosti vlasnika sigurnosne mjere i dalje budu efikasne. Aplikacija je poveziva s popularnim sustavima za pametne kuće kao što su Google Home, Amazon Echo, Samsung Smartthings i slično.

Osim Zuluhooda u Las Vegasu se ovih dana predstavljaju i hrvatski startupovi sportreact, Orqa FPV, Iron Bulls i Codelab.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media