Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.) je prije 29. studenoga 2021. poslovalo pod imenom PBZ Invest d.o.o. Osim promjene naziva Društva, promijenili su se i nazivi fondova kojima društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. upravlja, a Privredna banka Zagreb d.d., također član Intesa Sanpaolo Grupe, ostala je i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

O snazi korporativnog poslovanja, kao i o najsuvremenijoj ponudi investicijskih proizvoda najbolje govori podatak da je Društvo efikasno poslovalo u Republici Hrvatskoj pod imenom PBZ Invest d.o.o. više od dva desetljeća, a od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi.

Kontinuirani rast kroz inovacije, visoki profesionalni i stručni standardi te proces poslovanja po načelima održivosti, povjerenja i inovativnosti, glavne su odlike djelovanja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., drugog najvećeg društva za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24%[1]. Društvo u ovom trenutku upravlja s više od 5,4 milijardi kuna[2] imovine kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja, a dobitnik je i brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity, PBZ D-START, PBZ Bond i PBZ Conservative 10[3].

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr