Vraća se konkurencija s nižim cijenama…

Hrvatske turističke agencije ponovo se suočavaju s još jednom teškom turističkom godinom. Tako je jučer za Hinu Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), kazao da se hrvatski turizam u 2022. nada boljim rezultatima nego lani, ali čeka ga borba za svakog gosta zbog najava povratka drugih mediteranskih zemalja s mogućim nižim cijenama od hrvatskih.

Hrvatska je prošle dvije pandemijske godine uživala određenu povlaštenu poziciju kad je riječ o epidemiološkim uvjetima, a iskoristila je i položaj autodestinacije. No, iz te se pozicije po svemu sudeći izlazi jer se očekuje da će i druge zemlje biti u boljoj epidemiološkoj situaciji nego što su bile lani. A to znači da će borba za svakog gosta biti teža nego ikad.

Muke agencija

No i u agencijama očekuju da će i promet u ovoj godini biti otežan, tim više što se pandemija u cijelom svijetu razbuktava, pa tako i diljem Europe, a što se već osjetilo u rezervacijama i uplatama skijanja i zimskih odmora preko agencija, što je dobro krenulo u jesen, te se očekivalo da će se skijanje vratiti na pretpandemijske brojke, no s pogoršanjem epidemiološke situacije rezervacije su pale, a bilo je i nešto otkazivanja u zadnji čas.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay