Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor nominiran je za nagradu Svjetske turističke organizacije-UNWTO za inovativnost, a hoće li nagradu i dobiti znat će se sredinom siječnja iduće godine kada će u Madridu biti svečana dodjela, izvijestili su u ponedjeljak iz UNWTO-a.

Sustav eVisitor primjenjuje se od 1. siječnja 2016. godine, od kada se svi turisti moraju evidentirati u taj sustav, koji služi za prijavu i odjavu turista po vrstama smještajnih objekata, destinacijama i drugim parametrima te sa svim podacima koje se unose u sustav služi i za analizu fizičkog turističkog prometa.

Taj je sustav ujedno i jedini iz Hrvatske nominiran za te nagrade UNWTO-a, koje će se po 14. put dodijeliti na svečanosti u siječnju u Madridu, gdje je i sjedište te specijalizirane agencije UN-a za turizam.

Sustav eVisitor nominiran je s još 13 finalista za nagrade UNWTO-a za inovacije u turizmu, a odabrani su između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja svijeta, i to u četiri potkategorije.

Tako su u potkategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji, osim eVisitora iz Hrvatske, nominirani još i organizacija EarthCheck iz Australije, za planiranje izgradnje i dizajn standarda za EarthCheck (BPDS), te organizacija SEGITTUR iz Španjolske, za sustav smart turizam ili STS.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu