KAO JEDAN od prioriteta u idućem mandatu, HDZ je u svom programu najavio i uspostavu web booking portala za privatni smještaj s provizijom do 5 posto. Dodaju kako će otvoriti 20.000 novih radnih mjesta u turizmu te potaknuti izgradnju do 7000 novih hotelskih soba do kraja mandata. To je odmah naišlo na brojne negativne reakcije.

“Ukoliko je doista ovo dio programa HDZ-a (a ponukan prijedlogom HGK), vezan uz stvaranje nekakvog booking portala HTZ-a, kojim će se sa do 5% provizijom napadati tržište, moram priznati da nisam davno vidio “socijalističkiji” prijedlog, i jeftiniji populizam, s jedne strane, a s druge strane sam siguran da će već poznati “njihovi frendovi” raditi taj i takav portal, koji da budemo jasni, možda realno vrijedi nekoliko stotina tisuća eura, a u njihovoj varijanti očekujem i cijenu preko 5 mil. €.

HDZ s ovim segmentom svog programa pokazuje da je protiv slobodnog tržišta, i to na onaj najgadljiviji način, direktnog uplitanja u isto sa našim novcima, praktički velike većine tvrtki, a i samim tim projektom je direktna i u cijelosti nelojalna konkurencija i svim RH portalima i putničkim agencijama koji u svojim paketima/aranžmanima nude i privatni smještaj. Ali i svim drugim segmentima – hotelima, obiteljskim hotelima, kampovima itd. koji uz sve nevjerojatne velike namete, PDV itd.

Što je sljedeće, državna putnička agencija, koja vas dovodi gratis u RH ili vodi po RH, možda i gratis državni povremeni prijevoz…a najbolje i da letovi budi gratis…nemojte stati, vratite i odmarališta, vratite sour i our…ne postoji gospodo gratis, netko to plaća, a to smo mi – poduzetnici i obrtnici u privatnom sektoru, zar nas želite uništiti?”, poručio je Bujas.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay