Nagradu za Dionicu godine prema izboru javnosti u ime HT-a preuzeo je Daniel Daub, član Uprave i financijski direktor istaknuvši kako je to jasna potvrda da su financijska zajednica i javnost prepoznali vrijednost koju kompanija stvara za svoje dioničare

Hrvatski telekom (HT) treća je kompanija, nakon Valamar Riviere i AD Plastika, koja je postala laureat u prestižnoj kategoriji Dionica godina prema izboru javnosti u devet godina koliko Zagrebačka burza dodjeljuje tu nagradu. Ovogodišnja dodjela održana je virtualno, a predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić u uvodnom je dijelu napravila presjek burzovne 2020., istaknuvši kako na ZSE-u i u teškim okolnostima nisu prestali s aktivnostima, a sve u cilju doprinosa razvoju tržišta kapitala, piše Poslovni dnevnik.

„Trgovina je bila izuzetno volatilna, u jednom trenutku minusi indeksa Zagrebačke burze iznosili su i preko 30 posto. No, prema kraju godine većina tih minusa je anulirana. Primjerice, CROBEXtr u ovom je trenutku svega 13 posto slabiji nego što je bio prije točno godinu dana. Od drugih trgovinskih podataka zanimljivo je da je broj transakcija značajno porastao, tako da imamo 10.000 transakcija više nego u istom razdoblju prošle godine. Tržišna se kapitalizacija blago povećala, najviše zbog uvrštenja novih obveznica jer se tržište kapitala i u tom smislu pokazalo da je izvor financiranja proračunskog deficita koji se dogodio radi COVID krize“, kazala je Gažić.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay