Kako bi pomogao mladima da se osvijeste o svojim talentima i maksimalno razviju svoje potencijale te na taj način pronađu idealnu profesiju, Hrvatski Telekom pokrenuo je projekt FutureProof. Projekt FutureProof, čiji inicijalni pokretač je Deutsche Telekom, uz primjenu Hollandovog RIASEC modela, dominantnog u području psihologije izbora zanimanja, predstavnicima Generacije Z pruža popis karijernih opcija koje odgovaraju različitim tipovima osobnosti. Projekt će pratiti i posebna međunarodna kampanja koja će biti prisutna na digitalnim kanalima kao što su Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok i Spotify.

U sklopu projekta predstavljena je i istoimena aplikacija, dostupna i na hrvatskom jeziku. Aplikacija je besplatna i dostupna svima, a pomaže mladima otkriti vlastite skrivene talente putem personaliziranog iskustva, uzimajući u obzir ključne trendove u svijetu tržišta rada. Uz aplikaciju je dostupan i online HUB koji sadrži korisne savjete za mlade kako napisati životopis, pripremiti se za razgovor za posao ili unaprijediti svoj profil na društvenim mrežama.

Kako bi dobio što bolji uvid u živote mladih, njihove želje i aspiracije Hrvatski Telekom je u suradnji s agencijom Ipsos proveo istraživanje među pripadnicima Generacije Z. Rezultati istraživanje pokazali su kako  je velika većina mladih u Hrvatskoj, njih čak 72 posto, zabrinuta za svoj budući posao i karijeru, a više od polovice ih nije sigurno čime se želi baviti u budućnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay