Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u utorak je u Rovinju odlučilo uspostaviti marketinšku suradnju s Lonely Planetom i TripAdvisorom te raspisati natječaj za direktore predstavništava HTZ-a u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Švedskoj i Kini.

Marketinška suradnja s Tripadvisorom uključuje integraciju sadržaja, slika i videa na portalu te oglašavanje kroz multiclick banere. Riječ je o vodećem svjetskom turističkom portalu za planiranje putovanja i rezervaciju smještaja koji djeluje u 49 zemalja i koji pokriva više od 7 milijuna smještajnih jedinica, atrakcija i restorana svijeta. Portal na mjesečnoj bazi ostvaruje 455 milijuna posjetitelja te sadrži više od 570 milijuna recenzija.

Lonely Planet jedan je od vodećih svjetskih turističkih medija koji ima preko 100 milijuna posjetitelja i više od 500 milijuna pregleda stranice godišnje. Suradnja s Lonley Planetom uključuje kreiranje personaliziranih mikro web stranica i sadržaja unutar Lonely Planetova portala s originalnim promotivnim videozapisima putovanja. Svaki sadržaj će se dijeliti putem društvenih mreža, a nakon završetka kampanje objavljeni sadržaji trajno ostaju prisutni na stranici.

Cijeli članak možete pročitati na: novo.hr

Foto: Shutterstock