Huawei, vodeća svjetska tehnološka tvrtka, danas pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) – AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Na godišnjem AppsUP natjecanju sudionici će razviti inovativne, lokalizirane aplikacije koristeći Huaweijev namjenski HMS ekosustav kako bi korisnicima Huaweijevih uređaja ponudili besprijekorna iskustva. Natječaj je otvoren za pet regija – Europu, azijsko-pacifičku regiju, Latinsku Ameriku, Bliski Istok i Afriku i Kinu – a ovogodišnja tema je „HMS Inovacija za sve“.

Natječaj pruža nadarenim programerima priliku da steknu globalno priznanje i osvoje novčane nagrade u iznosu do 15.000 USD, s ukupnim nagradnim fondom od milijun USD, kao i sveobuhvatnu tehničku podršku inovacijama aplikacija. Natječaj je otvoren za sve, od studenata, pa sve do budućih programera, do afirmiranih profesionalaca.

  • Nagrada od 200 000 USD dostupna je za 20 najboljih aplikacija u Europi
  • Ovogodišnji natječaj sadrži novu nagradu Tech Women’s Award koja ima za cilj prepoznati utjecaj izvrsnih ženskih programera
  • Registracija je otvorena do 20. kolovoza 2021. godine

Da bi se sudjelovali, sudionici se moraju prijaviti za natjecanje i prijaviti svoje radove putem službene web stranice između 10. lipnja i 20. kolovoza 2021. Sudionici se mogu prijaviti ili kao pojedinac ili kao tim od najviše tri člana.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay